English
Nihongo
Nederlands

Overige diensten

Het leveren van vertalingen en tolken en het verzorgen van localisatie vormt de kern van onze dienstverlening. Maar daar houdt het niet mee op. In principe kunt u ons benaderen voor alles waarbij u denkt dat onze kennis en expertise nuttig of noodzakelijk is.

Hieronder hebben wij een aantal voorbeelden van diensten uiteengezet die misschien niet helemaal onder de kern van onze dienstverlening te vatten zijn, maar waarvoor u ons wel kunt benaderen. Dit zijn echter slechts voorbeelden. Gaat u er vanuit dat als er iets is waarbij u denkt dat u wellicht onze hulp zou kunnen gebruiken, u ons te allen tijde kunt benaderen.

Lessen en bijlessen

In principe kunnen wij ook cursussen Japans verzorgen (of Nederlands of Engels voor Japanners). Hierbij valt onderscheid te maken naar groepslessen en privélessen. Naar de aard der zaak zullen de kosten voor privélessen hoger liggen, maar deze lessen zijn dan ook meer op maat gesneden. Indien u privélessen wilt volgen, verzoeken wij u rechtstreeks contact met ons op te nemen. Groepslessen kunnen wij slechts aanbieden bij voldoende animo. Indien u hier belangstelling voor heeft, kunt u uw naam via dit formulier achterlaten. Wij informeren u dan zodra er voldoende animo is.

De inhoud van de lessen wordt uiteraard met de cursusdeelnemers besproken. De mogelijkheden hierin zijn nagenoeg onbeperkt. U kunt voor alleen conversatie of alleen teksten gaan, maar ook voor een combinatie van beide. Ook het niveau wordt uiteraard in samenspraak bepaald.

Ook voor bijles kunt u ons inschakelen. Indien u elders een studie of cursus Japans volgt en behoefte heeft aan bijles of verdiepende lessen, dan kunt u ook contact met ons opnemen.

Gidsen

Gaat u op vakantie of zakenreis naar Japan? Of komt een Japanse delegatie naar Nederland? Wellicht vindt u het dan prettig om een gids bij de hand te hebben die beide talen machtig is en uiteraard voldoende kennis heeft van het land waarin hij als gids fungeert. De gids kan eventueel ook als coördinator optreden, wat wil zeggen dat hij, naast het gidsen zelf, allerhande zaken voor u kan regelen. Hierbij kunt u denken aan reisschema's en hotelreserveringen. Ook kunnen de meesten van onze gidsen autorijden, dus uw gids kan desgewenst tevens optreden als chauffeur.

Projecten en onderzoek

Een Japanoloog is niet iemand die alleen de Japanse taal machtig is, maar ook een academische achtergrond heeft. Het zou kunnen zijn dat u deze academische vaardigheden op het gebied van Japan voor een project of onderzoek wilt inzetten. Misschien wilt u een product op de Japanse markt lanceren of zaken vanuit Japan importeren, of zoekt u een oplossing voor een bepaald probleem. Ook kan het zijn dat u een bepaalde strategie wilt laten beoordelen. Of u wilt graag dat er onderzoek naar een bepaald onderwerp wordt gepleegd en/of een artikel wordt geschreven. Met al dit soort verzoeken kunt u Moshi Moshi ook altijd benaderen.

Uw naam in het Japans

Heeft u altijd al willen weten wat uw naam in het Japans is? Of wilt u uw naam in het Japans hebben voor speciale doeleinden, bijvoorbeeld voor een tatoeage of voor op een t-shirt? Dan kunt u gebruik maken van onze naamvertaaldienst. In principe worden niet-Japanse namen altijd geschreven in het wat eenvoudige katakana-schrift. Hoewel u het misschien mooier vindt om uw naam in mooie kanji (Chinese karakters) geschreven te zien, is dat laatste minder gebruikelijk. Desondanks kunnen wij ook dit natuurlijk voor u verzorgen. Leest u meer over de verschillende schriften in onze uitleg over de Japanse taal.

Uiteraard kunnen wij voldoen aan specifieke wensen van uitvoering (font, formaat, kleur, enzovoorts).

Indien u ergens vragen over heeft, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen.

Moshi Moshi Japanse vertalingen en tolken