English
Nihongo
Nederlands

Wie zijn Moshi Moshi?

Moshi Moshi is gestart door twee Japanologen, maar wordt momenteel nog door slechts een van hen bestuurd. In de loop der jaren is een netwerk aangelegd met specialisten op het gebied van onze dienstverlening, om iedere opdracht zo adequaat mogelijk uit te kunnen voeren. Hier kunt u wat meer lezen over de achtergrond van de initiatiefnemers van Moshi Moshi. Rene is degene die - uiteraard in samenspraak met u - beoordeelt wie het meest geschikt zou kunnen zijn voor de uitvoering van uw opdracht - of zelf de opdracht uitvoert natuurlijk.

Degenen die zich als freelancer bij Moshi Moshi hebben ingeschreven, beschikken over uiteenlopende expertise. Natuurlijk op het gebied van Japans, maar veelal beoefenen zij meerdere disciplines. Zo kunt u denken aan specialisten op het gebied van klassiek Japans, moderne literatuur, het juridische vlak of moderne techniek en media, maar ook aan mensen die niet alleen het Japans, maar ook andere talen, zoals Chinees en Koreaans, machtig zijn. Hierdoor komt het zelden voor dat wij uw opdracht, hoe specialistisch ook, niet kunnen uitvoeren.

René Lourens LinkedIn

Rene Lourens

René Lourens (37) is eigenaar en bestuurder van Moshi Moshi. Hij is in 2002 begonnen met de studie Japanse Taal en Cultuur aan de Universiteit Leiden. Hij heeft tijdens zijn studie 2,5 jaar in Japan doorgebracht, waar hij een jaar lang aan de Universiteit van Nagasaki en anderhalf jaar aan de Universiteit van Osaka heeft gestudeerd.

In de tijd dat René in Japan verbleef, is niet alleen het spreken, schrijven en lezen van Japans voor hem een vanzelfsprekendheid geworden, maar ook heeft hij zich verdiept in de Japanse cultuur en maatschappij. In die periode heeft hij bovendien in het Japans Engelse les gegeven aan studenten en diverse andere werkzaamheden in Japan verricht.

Gedurende en na zijn studie heeft hij uiteenlopende freelance tolk-, gids- en vertaalklussen met veel enthousiasme en voldoening uitgevoerd en zodoende kwam hij ook aanvankelijk met het idee om Moshi Moshi te beginnen.

Toen Moshi Moshi eenmaal een feit was, heeft René zich vooral bekwaamd in het uitvoeren van tolkwerkzaamheden en is meerdere malen opgetreden als coördinator voor Japanse partijen bij projecten in Nederland. Niet alleen kan hij uiterst professionele en kwalitatief hoogstaande tolkdiensten op vele gebieden verrichten, maar ook kan hij ervoor zorgen dat de samenwerking en communicatie tussen de partijen voor wie hij tolkt als bijzonder plezierig wordt ervaren.

U kunt René rechtstreeks per e-mail bereiken op rene@japansevertalingen.nl.

Rieks Warendorp Torringa LinkedIn

Mr. drs. Rieks Warendorp Torringa is medeoprichter van Moshi Moshi. Tot 1 maart 2010 is hij enig bestuurder geweest; na die datum is het bestuur overgedragen aan Rene. Uiteindelijk is Rieks tot 1 januari 2014 betrokken gebleven. Rieks is momenteel werkzaam als advocaat bij In 't Veen Advocaten te Alphen aan den Rijn. Omdat dit moeilijk te combineren was met de inzetbaarheid voor Moshi Moshi, is hij sinds 1 januari 2014 niet meer bij Moshi Moshi betrokken. Rieks is ook degene die deze website heeft ontwikkeld.

Moshi Moshi Japanse vertalingen en tolken